Bikeboxer fietsonderbroek voor dames en heren (e-bike)

De E-Bike is niet meer uit het straatbeeld weg te denken en steeds meer mensen ontdekken de voordelen van elektrisch fietsen. Maar net zoals bij een gewone fiets wil je ook comfortabel kunnen fietsen met de e-bike. Daarom is het zeker verstandig om een fietsonderbroek met zeem te dragen.

De eco-friendly bikeboxer is een fietsonderbroek met zeem die speciaal ontwikkeld werd voor de fanatieke e-biker. Met deze fietsonderbroek kan je lang, comfortabel en zonder zadelpijn optimaal genieten van al jouw fietstochten op de e-bike.

Bikeboxer fietsonderbroek met zeem

De bikeboxer werd begin 2022 door Sport Basics op de markt gebracht. Er is een model zowel voor dames als voor heren.

Vanuit het oogpunt dat de zithouding bij een e-bike toch wat verschilt in vergelijking met de zithouding op een racefiets of mountainbike werd een speciale zeem ontwikkeld voor deze bikeboxer. De zeem is iets dunner en aangepast aan het zachtere en bredere zadel op een e-bike.

Deze fietsonderbroek met zeem wordt grotendeels gemaakt van gerecycleerde materialen. De productie vindt plaats in Italië en draait volledig op zonne-energie. Dit duurzame karakter krijgt nog een extra touch omdat ze de CO2-uitstoot verminderen door het transport te beperken en de pakjes laten afleveren door de postbode (bij voorkeur per fiets) in gerecycleerde verpakking.

Bikeboxer fietsonderbroek met zeem e-bike dames

Model dames

Bikeboxer fietsonderbroek met zeem e-bike heren

Model heren

Deze bikeboxer fietsonderbroek heeft aan de binnenzijde van de bovenbenen geen naden, waardoor de onderbroek niet gaat irriteren of schuren en je altijd comfortabel kan blijven trappen. De fietsonderbroek vat niet op onder jouw casual kleding.

De hightech stof is erg stevig en heeft stretch waardoor de pijpen niet omhoog kunnen kruipen. De open structuur zorgt voor een optimale warmteregulatie en voert zweet en vocht vlot af. Daarnaast werd er carbon fiber aan deze fietsonderbroek toegevoegd waardoor je een anti-bacteriële werking krijgt.

De bikeboxer is verkrijgbaar in het zwart en zowel voor dames als heren beschikbaar van maat S tot en met 3XL. Deze fietsonderbroek heeft de gewone Nederlandse maatvoering en pasvorm.

Samengevat

Speciaal ontwikkeld voor de e-bike

Dunne zeem aangepast aan een e-bike zadel

Duurzaam geproduceerd

Apart dames en heren model met aangepaste anatomie

Naadloze binnenzijde, anti-bacteriële werking en stretch materiaal

Verkrijgbaar in het zwart van maat S tot en met 3XL (Nederlandse maatvoering)

Geschikt voor alle fietstochten met de e-bike

Bikeboxer fietsonderbroek getest

De Bikeboxer hebben we ook getest. We hebben deze fietsonderbroek op een e-bike getest maar ook op een sportiever zadel op de mountainbike.

Wat ons opviel bij zowel het dames als heren model toen we deze voor het eerst aantrokken was dat de zeem een beetje in de bilspleet kroop. Gelukkig bleek dit naderhand te komen omdat deze nog een beetje moest “zetten”. De volgende keer dat we de Bikeboxer aantrokken was dit niet meer het geval en zat de boxer ook naast de fiets comfortabel.

Bikeboxer op de e-bike

We begonnen met een testritje op de e-bike en daar loste de Bikeboxer eigenlijk alle verwachtingen in. De fietsonderbroek bleef goed zitten en bood het nodige comfort gedurende de volledige rit. Het dunnere zeem is in onze ogen perfect qua dikte, zeker op een e-bike zadel.

Bikeboxer op een sportief zadel

Omdat we zelf eigenlijk (nog) niet met de e-bike fietsen en voornamelijk op onze mountainbikes fietsen wilden we ook eens testen of de Bikeboxer ook op een sportiever zadel het nodige comfort zou bieden.

Twee ritjes op onverhard en soms wat technischer terrein later is de conclusie ronduit JA. Ook op een sportief zadel, zij het een gravelbike-, racefiets- of mtb-zadel biedt de Bikeboxer het nodige comfort, al denken we wel dat er een limiet staat op het comfort. Voor heel erg lange ritten vermoeden we dat de zeem toch te dun zal zijn.

Wat vonden we goed aan de Bikeboxer?

  • De Bikeboxer is verkrijgbaar van maat XS tot en met 3XL en gebruikt de Nederlandse maatvoering. Dit wil zeggen dat je de Bikeboxer in je reguliere kledingmaat kan kopen. En dat is ook echt het geval. Maatje S en M kwam volledig overeen met onze normale kledingmaat en dit was ook in de Bikeboxer de juiste maat.
  • Zowel op de e-bike als op een sportievere fiets bood de Bikeboxer het nodige comfort en loste deze onze verwachtingen zeker in. Wat we verder nog goed vonden aan deze fietsonderbroek geven we je ook nog even mee:
  • De fietsonderbroek bleef goed zitten dankzij de tailleband en de grippers op de benen die als het ware tegen je lichaam plakken. Zeker de grippers op de benen bleven zo goed zitten dat deze zelfs niet mee naar beneden gingen tijdens een sanitaire stop.
  • Het zeem is ook wat breder in vergelijking met andere fietsonderbroeken die we eerder gedragen en getest hebben. Dit vonden we wel een pluspunt omdat het ons extra comfort bood op de fiets.
  • Een ander voordeel van de Bikeboxer is dat deze totaal onzichtbaar is onder je gewone kledij. Handig en ook gewoon veel leuker om op die manier wat tussenstops te maken tijdens het fietsen.
Hier draag ik de Bikeboxer onder een normale short
  • Op geen enkel moment hebben we last ondervonden van de Bikeboxer. Deze ging niet schuren en schuiven en bleef gedurende de volledige ritten mooi op zijn plaats zitten. Ook de zeem bood meer dan voldoende zitcomfort zowel in het begin als op het einde van de rit.

Wat vonden we minder goed?

  • Wanneer we de Bikeboxer voor de eerste maal aantrokken leek de zeem erg hard tussen de billen te kruipen. Gelukkig was dit maar tijdelijk en was dit de volgende keren niet meer het geval.
  • Wanneer je wat beweeglijker bent, bijvoorbeeld op een mountainbike, dan leken de broekpijpjes bij mij wel een tikkeltje omhoog te kruipen, ondanks de zeer stevige grippers. We vermoeden dat dit komt door de haren op de benen want bij onze vrouwelijke testpersoon, zonder haren op de benen, was dat helemaal niet het geval en bleven de pijpen haast te goed zitten.

Bikeboxer fietsonderbroek review

Hoewel de Bikeboxer pas begin 2022 op de markt kwam kan deze fietsonderbroek in onze ogen meteen mee concurreren met de bekendere merken. Daarnaast is het aanbod specifiek voor de e-bike bijzonder klein, dus zien wij de toekomst van de Bikeboxer wel rooskleurig in.

De Bikeboxer biedt comfort en zorgt ervoor dat je zonder pijn, irritatie of schuren kan fietsen op de e-bike én zelfs op een sportiever zadel. De Bikeboxer lijkt ons wel meer geschikt voor de e-bike, zoals ook bedoeld is, dan voor lange ritten op een sportievere fiets.

Naast de mooie en steengoede eigenschappen van deze fietsonderbroek viel ons ook het erg duurzame karakter van de Bikeboxer op. Dit vinden we ook een pluspunt, zeker voor een nieuw merk!

Wij kunnen de Bikeboxer enkel maar aanraden aan iedereen die graag fietst met de e-bike en toch net wat extra comfort wil en daarnaast ook discreet van een terrasje of uitstapje naast de fiets wil kunnen genieten.