Fietsonderbroek vergelijk & keuzehulp

Een fietsonderbroek met zeem kopen is helemaal niet moeilijk aangezien het aanbod erg ruim en divers is. De juiste fietsonderbroek met de perfecte zeem en eigenschappen voor jouw favoriete fietstochten vinden is dan weer net wat anders.

Het is cruciaal om de juiste fietsonderbroek met zeem te dragen. Om de beste keuze te kunnen maken hebben we het aanbod fietsonderbroeken met zeem grondig met elkaar vergeleken.

Om een duidelijk overzicht te krijgen hebben we de fietsonderbroeken onderverdeeld op basis van verschillende eigenschappen en kenmerken. Deze zijn belangrijk of kunnen zelfs een doorslaggevende factor zijn wanneer je een fietsonderbroek gaat kopen.

Door het aanbod binnen jouw specifieke wensen te verkleinen kan je pas echt de beste keuze maken en zal jouw fietsonderbroek met zeem voor het beste comfort op de fiets zorgen.

LET OP: omdat we niet alle fietsonderbroeken met zeem zelf kunnen testen (hebben) gaan we uit van de productinfo die we over de fietsonderbroeken gekregen hebben of kunnen vinden hebben. Mogelijk horen andere fietsonderbroeken ook in een bepaalde categorie thuis, maar hebben we hier de exacte info niet over.

Fietsonderbroek grote maat dames en heren

Het strakke of nauwsluitende gevoel van een fietsonderbroek met zeem kan even wennen zijn. Maar het is wel belangrijk dat de broek nauw aansluit en goed op zijn plaats blijft zitten. Een zeem die kan verschuiven gaat je niet vrolijk maken tijdens het fietsen en kan tot irritatie en schuurplekken leiden.

Ben je wat struiser gebouwd of zitten de kleinere maten toch niet zo goed dan kan je kiezen voor een fietsonderbroek met een grote maat. Zowel voor heren als dames zijn er verschillende merken die grote maten fietsonderbroeken in hun assortiment hebben. Onder grote maten vallen alle fietsonderbroeken vanaf maat 3XL voor heren en maat 2XL voor dames.

Beste keuze fietsonderbroek grote maat dames & heren

Gonso Sitivo

Gonso Sitivo fietsonderbroek met zeem dames

Model dames

Gonso Sitivo fietsonderbroek met zeem heren

Model heren

Tot en met maat 6XL voor dames en heren (valt normaal)

Keuze uit 3 verschillende zemen afhankelijk van de gewenste zithouding

Apart dames en heren model aangepast aan de anatomische vormen

Anti-slip siliconen grippers op de pijpen

Meer info >>

Fietsonderbroek grote maat heren

Tot en met 6XL:

Tot en met 5XL:

Tot en met 4XL:

Tot en met 3XL:

Fietsonderbroek grote maat dames

Tot en met 6XL:

Tot en met 5XL:

Tot en met 4XL:

Tot en met 3XL:

Tot en met 2XL:

Fietsonderbroek naadloos

Het beste comfort zonder irritatie en schuren verkrijg je bij de fietsonderbroeken zonder naden / met een naadloze zeem. Ook fietsonderbroeken met plat gestikte naden zijn een uitstekende keuze om schuren en irritatie te voorkomen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen dan is een naadloos ontwerp de meest veilige keuze.

Beste keuze fietsonderbroek naadloos

Craft Fuseknit

Craft Fuseknit fietsonderbroek met zeem dames

Model dames

Craft Fuseknit fietsonderbroek met zeem heren

Model heren

 • Onopvallende, ergonomische, comfortabele en naadloze fietsonderbroek
 • C4-zeem (12mm) met 3-laagse demping en zacht foam
 • Sterke vochtafdrijvende eigenschappen
 • Gemaakt uit gerecycleerde en duurzame materialen

Meer info >>

In onderstaand overzicht vind je nog meer fietsonderbroeken met een naadloos ontwerp:

Fietsonderbroek met dikke zeem

Een dikker zeem is niet altijd de meest comfortabele keuze. Een dikker zeem kan sommige delen toch afknellen of irritatie veroorzaken, zeker in een sportievere houding. Een dikke zeem is voornamelijk geschikt voor fietsers die rustig en aan een laag tempo fietsen. Een dikkere zeem zorgt wel voor meer schokdemping.

Bij een dikker zeem is de dichtheid van het schuim een belangrijke factor om rekening mee te houden. Ook de vorm van de zeem speelt een rol in het uiteindelijke comfort. Een te smal zeem zorgt ervoor dat de zitbeentjes niet op het zeem zitten. Een te breed zeem kan ophopingen, irritatie en schuren veroorzaken.

Onderstaand vind je meer fietsonderbroeken met zeem die iets dikker zijn dan standaard zemen.

Fietsonderbroek met dunne zeem

Het voordeel van een fietsonderbroek met een dunne zeem is natuurlijk dat je deze onopvallend onder jouw casual of sportieve kledij kan dragen.

Wanneer je kiest voor een dunne zeem is het wel belangrijk dat de zeem niet te smal is zodat deze wel de nodige ondersteuning aan de zitbeenderen geeft. Wanneer de zeem te smal is kan je alsnog last krijgen van zadelpijn.

Een fietsonderbroek met dunne zeem biedt minder schokdemping maar kan zelfs comfortabeler zijn dan eentje met dikke zeem. Een ander voordeel van een dunnere zeem is dat je meer voeling hebt met het zadel wat de krachtoverbrenging ten goede kan komen. Dit is met name belangrijk voor sportieve fietsers.

Specifieke fietsonderbroeken voor de e-bike hebben vaak standaard een dunner zeem dat aangepast is aan het zachtere en meestal bredere fietszadel.

Fietsonderbroek met gel padding

Gel padding zorgt voor een betere drukverdeling en is daardoor ook ideaal als schokdemper. Gel paddings zijn flexibel en behouden hun vorm. Fietsonderbroeken met gel padding zijn vaak wel duurder in aankoop.

Fietsonderbroek voor lange afstanden

Wil je graag comfortabel lange afstanden kunnen fietsen met om het even welk type fiets dan kan je kiezen voor een fietsonderbroek die gericht is op langere afstanden. Bij de onderstaande merken vind je fietsonderbroeken met zeem voor lange afstanden.

Fietsonderbroek dames lange afstanden

Fietsonderbroek heren lange afstanden

Fietsonderbroek voor recreatief fietsen

Voor een casual ritje door de stad, woon-werkverkeer of een kort tripje met het gezin is het ook handig wanneer dit zo comfortabel mogelijk kan gebeuren. Een fietsonderbroek met zeem is ook voor dit type fietser zeker en vast een meerwaarde. Er zijn verschillende merken die ook fietsonderbroeken hebben voor sporadische, recreatieve of “af en toe”-fietsers.

Witte fietsonderbroek voor dames

Wanneer je een fietsonderbroek onder jouw casual kleding draagt wil je natuurlijk dat deze zo min mogelijk opvalt. Helaas zijn de meeste fietsonderbroeken met zeem voornamelijk in het zwart te verkrijgen waardoor ze best wel op kunnen vallen onder casual kledij. Gelukkig zijn er ook verschillende merken die een wit model of variant in hun assortiment hebben.

Hieronder vind je de fietsonderbroeken met zeem die ook in het wit te verkrijgen zijn.

Fietsonderbroek met zeem voor mountainbike

Niet alle mountainbikers hijsen zich graag in een strak wielrenpak en dragen graag losse of baggy kleding. Niet alle baggy shorts hebben standaard een zeem. Daarom kan je kiezen om een fietsonderbroek met zeem te combineren met een baggy short. Op die manier kan je jouw favoriete baggy short dragen én van het comfort van een zeem genieten.

Onderstaande fietsonderbroeken zijn uiterst geschikt om te gebruiken tijdens het mountainbiken, zowel crosscountry, marathon, enduro, all-mountain en zelfs downhill.

Fietsonderbroek met zeem dames mtb

Fietsonderbroek met zeem heren mtb

Fietsonderbroek met zeem voor e-bike

Een e-bike heeft vaak een zachter en iets breder zadel. Hierdoor hef je dus niet persé het meest zachte zeem te hebben in de fietsonderbroek. Er zijn enkele merken die specifiek voor de e-bike een fietsonderbroek met zeem op de markt gebracht hebben.

Fietsonderbroek met zeem in slipvariant

Ben je als vrouw niet zo gek van een bike boxer of boxershort dan kan je kiezen voor een slip met zeem. Er zijn enkele merken die zulke exemplaren in hun aanbod hebben. Zeker het bekijken waard als je het toch liever bij een normaal slipje houdt. Ook voor mannen is aanbod in deze categorie, zij het iets beperkter.

Duurzame fietsonderbroek met zeem

Hecht jij veel belang aan de natuur, het milieu en het klimaat en een duurzaam en eerlijk profductieproces? In dat geval kan je kiezen voor een duurzame fietsonderbroek met zeem of er eentje aankopen bij een merk dat veel belang hecht aan en inzet op duurzaamheid.

Onderstaande merken hebben een duurzaam karakter.

 • Agu (Greensphere)
 • Bikeboxer (productie op zonne-energie)
 • Craft (gerecycleerd materiaal)
 • Gore Wear (gerecycleerd materiaal)
 • Löffler (reparatie policy)
 • Maloja (duurzame productie)
 • Odlo (gerecycleerde materialen)
 • Patagonia (oprichter 1% for the Planet non-profit organisatie en gebruik van duurzame materialen)
 • Pearl Izumi (gebruik van duurzame stoffen)
 • POC (gerecycleerde materialen)
 • Scott (gerecycleerde materialen)
 • Vaude (duurzame en milieuvriendelijke productie)