Fietsonderbroek met zeem voor heren

Fietsen wordt pas echt leuk als het zonder fysieke ongemakken kan. En dat geldt natuurlijk voor eender welke fietsdiscipline die je beoefent. Het meest voorkomende ongemak tijdens het fietsen is zadelpijn.

Dit is ook meteen de reden waarom veel fietsen na enige tijd gewoon langs de kant of in de schuur blijven staan om er nooit meer uit te komen. En dat is natuurlijk erg jammer want het hoeft natuurlijk zo niet te zijn.

De oplossing is erg simpel en zelfs goedkoop. Door een fietsonderbroek met zeem te dragen kan je zadelpijn vermijden en voorkomen.

Uiteraard speelt een degelijk fietszadel en de juiste afstelling hierin ook een grote rol. Zeker bij een nieuwe fiets die je in de winkel (met advies) hebt gekocht zal dit ongetwijfeld al geregeld zijn voor jou.

Het enige wat jou dan nog rest om comfortabel te kunnen fietsen, op om het even welk terrein, is een fietsonderbroek met zeem.

Dankzij een fietsonderbroek met zeem hoef jij geen strak fietspak te dragen en kan je gewoon in jouw dagdagelijkse kledij gaan fietsen met het comfort van een fietsbroek.

Omdat je een fietsonderbroek met zeem haast onopvallend is kan je er ook gewoon al jouw tussenstops en uitjes in alle vertrouwen mee uitvoeren.

Een terrasje onderweg of een bezoek aan het plaatselijke museum, het kan allemaal perfect en onopvallend dankzij een fietsonderbroek met zeem.

Beste fietsonderbroek met zeem heren top 7

#1 Craft Fuseknit (beste voor lange ritten)

Craft Fuseknit fietsonderbroek met zeem heren
 • Naadloos en ergonomisch ontwerp
 • 12 mm zeem met 3-laagse demping
 • Goede ademende eigenschappen
 • Geschikt voor alle fietstochten op elk terrein
 • Verkrijgbaar van XS tot en met XXL (valt normaal)

#2 Gonso Sitivo (keuze uit 3 verschillende zemen)

Gonso Sitivo fietsonderbroek met zeem heren
 • Sneldrogend en elastisch materiaal
 • 3 verschillende zemen te verkrijgen afhankelijk van de gewenste zithouding
 • Anti-slip siliconen grippers op de broekspijpen
 • Geschikt voor biketouring, mtb en gravel
 • Verkrijgbaar tot en met 6XL (valt normaal)

#3 Rogelli boxer (beste voor korte ritten)

Rogelli fietsonderbroek met zeem heren
 • Zeer elastisch en aansluitend
 • Korte pijpen voor discrete looks onder alle kleding
 • Dunne zeem met ademende stof
 • Verkrijgbaar tot en met 3XL (valt klein)
 • Geschikt voor korte(re) fietstochten

#4 Gore Wear C3 Base Layer (beste allround fietsonderbroek)

Gore Wear C3 base layer fietsonderbroek met zeem heren
 • Dunne zeem aangepast aan een e-bike zadel
 • Naadloze binnenzijde voorkomt schuren
 • Antibacteriële eigenschappen
 • Verkrijgbaar van S tot en met 3XL (Nederlandse maatvoering)
 • Duurzaam geproduceerd

#5 Assos Trail Liner (beste voor alle offroad ritten en gravel)

Assos Trail Liner fietsonderbroek met zeem heren
 • 10mm zeem met foam speciaal ontworpen voor offroad & gravel
 • Extra padding (uitneembaar) aan de zijkanten voor extra bescherming
 • Naden aan de buitenzijde ipv binnenzijde
 • Te combineren met Assos of andere baggy mtb shorts
 • Beschikbaar in grote en speciale maten

#6 Bikeboxer (beste voor de e-bike)

Bikeboxer fietsonderbroek met zeem voor e-bike heren
 • Dunne zeem aangepast aan een e-bike zadel
 • Naadloze binnenzijde voorkomt schuren
 • Antibacteriële eigenschappen
 • Verkrijgbaar van S tot en met 3XL (Nederlandse maatvoering)
 • Duurzaam geproduceerd

#7 Alé Cycling Enduro padded liner (enduro mtb)

Alé Enduro padded liner fietsonderbroek met zeem heren
 • Rekbaar, ademend en schokabsorberend
 • Geschikt voor enduro mountainbiken
 • Perfect te combineren met een enduro short
 • Ook voor lange dagtochten geschikt
 • Verkrijgbaar van maat XS tot en met 3XL

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsonderbroek voor heren

De voor jou perfecte fietsonderbroek kopen is niet zo heel erg moeilijk mits je rekening houdt met enkele factoren.

Niet elke fietsonderbroek is hetzelfde en de ene kan beter geschikt zijn voor jou dan voor iemand anders. De beste keuze maak je pas wanneer je precies weet waar je op moet letten.

Fietsonderbroek met zeem

De belangrijkste reden om een fietsonderbroek te kopen is natuurlijk om zorgeloos te kunnen genieten van al jouw fietstochten, ongeacht in welke discipline en op welk terrein.

Het is belangrijk dat je altijd met het nodige comfort op jouw fiets kan zitten en gespaard blijft van ongemakken en pijn. Om die reden is een fietsonderbroek met zeem altijd de beste keuze die je kan maken.

Een fietsonderbroek met zeem zorgt ervoor dat je extra ondersteuning hebt op het, vaak hardere, zadel. Hierdoor zal je veel meer comfort ervaren en minder snel of zelfs helemaal geen last krijgen van een pijnlijk achterwerk.

Ga je offroad fietsen of fiets je op geaccidenteerd terrein dan zorgt een fietsonderbroek met zeem voor de nodige demping en zal het helpen om de schokken, hobbels en bobbels in het terrein te absorberen.

Wanneer je een fietsonderbroek gaat kopen is het dus belangrijk om er eentje met een zeem te kopen. Echter zijn er wel verschillende zemen te verkrijgen. Welke zeem het meest geschikt is voor jou hangt van twee verschillende factoren af:

 • De afstanden en die jij fietst of wil gaan fietsen en de aard van het terrein waarop je gaat fietsen.
 • Hoelang je al fietst en hoeveel “zitvlees” je al hebt.

Er zijn zowel fietsonderbroeken met zeem voor korte als voor lange afstanden te verkrijgen. De zemen voor lange afstanden zijn in de meeste gevallen wat dikker en bieden extra ondersteuning op specifieke plaatsen. Daarnaast zal je vaak gel paddings terugvinden in dit type zemen.

De fietsonderbroeken voor kortere of middellange afstanden zijn dan weer wat dunner en hebben minder padding of zelfs helemaal geen padding. Welke zeem je verkiest hangt dus voornamelijk af van het type fietstochten die jij voornamelijk gaat fietsen.

Fiets je vooral korte afstanden dan is een basic zeem meestal wel voldoende. Ga je ook liever wat langer fietsen dan is de beste keuze natuurlijk een fietsonderbroek met een zeem voor lange(re) afstanden.

Combineer je de twee en wil je niet teveel verschillende modellen kopen, kies dan altijd voor de meest comfortabele zeem.

Fiets je al langer dan heb je ongetwijfeld al wel wat zitvlees gekweekt of is jouw achterwerk het gewend op lang in het zadel te zitten. Dit kan een reden zijn om te kiezen voor een zeem met minder padding. Dit hangt dus voornamelijk van jouw eigen gevoel af.

Hou ook in bepaalde mate rekening met het terrein. Zo kan een fietsonderbroek met extra padding comfortabeler aanvoelen wanneer je bijvoorbeeld gaat mountainbiken.

Hoe dan ook is het geen goed idee om lange afstanden te fietsen met een zeem voor korte afstanden of een zeem met onvoldoende padding.

Maatvoering en pasvorm van de fietsonderbroek

Om de functies van een fietsonderbroek met zeem optimaal te kunnen benutten is de pasvorm en maatvoering van erg groot belang. Een fietsonderbroek moet nauw aansluiten op het lichaam. Zo voorkom je dat de zeem gaat verschuiven indien de onderbroek te groot is of dat er irritaties ontstaan of het geheel te strak aan voelt waneer de maat te klein is.

Let dus goed op de maatvoering bij de fietsonderbroeken die je gaat aankopen. Sommige modellen of merken vallen groter of kleiner uit terwijl andere dan weer een normale pasvorm hebben.

Valt de fietsonderbroek wat groter dan is het verstandig om een kleinere maat te kiezen. Valt de fietsonderbroek eerder klein dan kies je beter voor een maatje groter.

Herenmodel of unisex?

Een fietsonderbroek met een specifiek model voor heren zal in de meeste gevallen beter aansluiten omdat het qua anatomie aangepast is aan een mannenlichaam.

Vaak heb je ook de keuze uit unisex fietsonderbroeken die zowel voor dames als heren gedragen kunnen worden. Dit type fietsonderbroeken is qua vormgeving niet specifiek aangepast aan een vrouwen- of herenlichaam. Hierdoor kan de fietsonderbroek mogelijk wat minder goed aansluiten.

Minder naden of volledig naadloos design

Ook de al dan niet aanwezigheid van naden op de fietsonderbroek met zeem is een factor om rekening mee te houden. Net als bij alle andere kleding zal een fietsonderbroek met minder of geen naden veel comfortabeler zijn en na verloop van tijd niet gaan irriteren of schuren.

Boxer of slip

Fietsonderbroeken met zeem voor heren vindt je vooral als boxershort. In deze categorie heb je dan ook de meeste keuze en de grootste kans om de perfecte fietsonderbroek met zeem voor jou te vinden.

Er is echter ook een klein aanbod fietsonderbroeken in slipvorm te vinden. Door het model van dit type fietsonderbroeken zal je wel merken dat de zeem vaak iets dunner is en daarom minder geschikt is voor langere fietstochten of uitdagender terrein.

Uiteraard kan je zo’n fietsonderbroek wel voor rustige en alledaagse fietsritten en uitstapjes gebruiken.

Ventilatie en ademende eigenschappen

Fietsen vergt altijd een bepaalde mate van inspanning, of je nu recreatief, sportief of wedstrijden fietst. Een gevolg daarvan is natuurlijk dat je gaat zweten. Een goede fietsonderbroek met zeem zal dat zweet en vocht makkelijk af kunnen voeren waardoor je altijd droog blijft, ongeacht de omstandigheden.

Let dus zeker op de ademende en vetilerende eigenschappen van de fietsonderbroek daar dit ook rechtstreeks invloed heeft op het comfort. Wanneer het zweet en vocht niet voldoende afgevoerd wordt zal je na een tijdje te maken krijgen met irritatie, schuren en schuiven.

Kleur

Van de kleur van een fietsonderbroek met zeem zou je eigenlijk niet wakker moeten liggen. De meeste mannenmodellen zal je, op enkele uitzonderingen na, dan ook enkel in het zwart kunnen verkrijgen.

Draag je bijvoorbeeld vaak witte broeken dan is een zwarte fietsonderbroek misschien niet de beste keuze en kies je beter voor een lichter model indien deze beschikbaar zijn.

Prijs

Ook de kostprijs van de fietsonderbroek is een belangrijke factor. Natuurlijk wil je zo weinig mogelijk geld neertellen voor zoveel mogelijk kwaliteit. Net zoals bij andere fietskledij gaat prijs en kwaliteit vaak hand in hand. Dat wil zeggen dat hoe meer je betaald hoe meer kwaliteit je zal krijgen.

Die kwaliteit zit hem vaak in de belangrijke zaken zoals het zeem, het draagcomfort en de robuustheid en levensduur van de fietsonderbroek.

Moet je dan altijd de duurste fietsonderbroek met zeem kopen? Zeker en vast niet, want veel hangt ook af van waarvoor je de fietsonderbroek voornamelijk gaat gebruiken. Ga je voor goedkoper, hou dan wel in je achterhoofd dat de kwaliteit vaak niet te vergelijken zal zijn met een fietsonderbroek die het dubbele koste.

De betere fietsonderbroeken met zeem koop je vanaf €25 à €30 of meer per stuk.