Hooff fietsonderbroek met zeem dames en heren

De fietsonderbroeken van Hooff zijn op eentje na unisex modellen waardoor ze zowel door dames als heren gedragen kunnen worden. De Hooff fietsonderbroeken zijn met twee verschillende paddings te verkrijgen. Twee onderbroeken hebben een dunnere 3D gel die geschikt is voor de kortere en middellange afstanden. Anderzijds heb je de fietsonderbroeken met 5D gel die een optimaal comfort geven tijdens alle langere fietstochten op elk type terrein.

Hooff fietsonderbroek PRO (5D gel)

De topper uit het aanbod van Hooff is de fietsonderbroek PRO met 5D gel padding. Deze fietsonderbroek is gemaakt van elastische stof waardoor je ook altijd een perfecte pasvorm en aansluiting op je lichaam mag verwachten.

Hooff fietsonderbroek PRO met 5D gel

Unisex model

Deze 5D-gel is van hoge kwaliteit en absorbeert de schokken die je te verwerken krijgt tijdens het fietsen. Dit is met name handig wanneer je op offroad terrein aan het fietsen bent, bijvoorbeeld tijdens het mountainbiken.

De zeem is ademend en voert vocht en zweet makkelijk en snel af zodat jij altijd en gedurende de hele rit koel en droog blijft.

Met deze fietsonderbroek met zeem zeg je voorgoed vaarwel tegen zadelpijn. Daarnaast bevat deze zeem een anti-slip laag waardoor je niet heen en weer gaat schuiven op het zadel.

Deze fietsonderbroek is zowel voor dames als heren geschikt en is verkrijgbaar in het zwart met blauwe afwerking. Deze Hooff fietsonderbroek is beschikbaar van maat S tot en met 3XL. De onderbroek valt groot, daarom is het verstandig een maatje kleiner te nemen dna je reguliere maat.

Samengevat

Optimale ventilatie en ademende eigenschappen

5D gel padding met schokabsorberende eigenschappen

Unisex model dat dankzij de elastische eigenschappen altijd past

Enkel in het zwart te verkrijgen van maat S tot en met 3XL

Geschikt voor lange fietstochten op elk type ondergrond

Hooff fietsonderbroek PRO 5D getest

Deze fietsonderbroek hebben we ook in de praktijk kunnen testen. In eerste instantie is het goed opletten met de pasvorm. De maatvoering valt erg groot. Het is daarom belangrijk om een maatje kleiner te bestellen dan jouw normale maat.

Hooff fietsonderbroek PRO met 5D gel

Eénmaal je de juiste maat te pakken hebt voel je meteen dat de fietsonderbroek inderdaad een zeer goede pasvorm heeft. Mijn maatje M zat als gegoten en voelde zacht en comfortabel aan.

De zeem is best dik maar niet zo dik dat je er last van zal ondervinden. De zeem en gel padding voelen erg goed en daarnaast voeren ze vocht en zweet inderdaad erg goed af. Op geen enkel moment begon de zeem door vocht of nattigheid te schuiven of schuren.

Deze Hooff PRO fietsonderbroek was dus zeker en vast comfortabel om te dragen, ook tijdens langere fietstochten én op onverhard terrein.

Hooff fietsonderbroek met zeem (damesmodel met 3D gel)

De dames krijgen een beetje extra aandacht dankzij deze Hooff fietsonderbroek die speciaal voor dames ontwikkeld is. Deze fietsonderbroek is roze van kleur en kan je onder casual en sportieve kledij dragen.

Hooff fietsonderbroek voor dames

Model dames

Deze fietsonderbroek voor dames is voorzien van een dunnere zeem (in vergelijking met de 5D gel padding van de PRO onderbroek). Dit heeft als voordeel dat de fietsonderbroek minder of zelfs helemaal niet opvalt onder je gewone kledij. Natuurlijk is de fietsonderbroek minder geschikt voor de echt lange fietstochten.

Net als de andere Hooff fietsonderbroeken is deze onderbroek ook ademend en houdt deze je koel en droog tijdens het fietsen. De fietsonderbroek is gemaakt van polyester en spandex waardoor deze ook netjes aansluit op je lichaam.

De pasvorm van deze fietsonderbroek is in de meeste gevallen normaal. De fietsonderbroek is enkel in het roze te verkrijgen en beschikbaar van maat S tot en met 3XL.

Samengevat

Speciaal design voor dames

Dunne zeem met 3D padding

Ademend en elastisch materiaal

Enkel in het roze te verkrijgen van maat S tot en met 3XL (normale pasvorm)

Geschikt voor korte en middellange fietstochten

Hooff fietsonderbroek voor dames getest

Deze fietsonderbroek van Hooff hebben we met het team ook kunnen testen. De fietsonderbroek voelt zacht aan en dankzij de dunnere zeem voel je haast niet dat je een fietsonderbroek draagt.

Hooff fietsonderbroek met zeem voor dames

De onderbroek bleef tijdens het fietsen erg goed op zijn plaats zitten. Ook de broekspijpen bleven op zijn plaats en kropen niet omhoog. Van schuren of irritatie was dus helemaal geen sprake tijdens het testen.

Ondanks dat de zeem erg dun is voelde het fietsen wel een heel pak comfortabeler dan zonder extra fietsbroekje met zeem. Onze testpersoon was erg te spreken over het extra comfort dat deze fietsonderbroek haar bezorgde.

Het maatje M was overigens perfect en helemaal de juiste maat volgens de maattabel.

Hooff fietsonderbroek met zeem (3D gel)

De Hooff fietsonderbroek met oranje zeem is het unisex model met 3d gel padding. Deze zeem is vergelijkbaar met de zeem uit het dames model (zie hierboven). Deze zeem is anders gevormd dan de zeem uit de roze fietsonderbroek. Dit is te danken aan het feit dat deze fietsonderbroek zowel door dames als heren gedragen kan worden.

Wil je een meer op het vrouwelijk lichaam afgestemde zeem dan kies je beter voor het specifieke vrouwenmodel.

Hooff fietsonderbroek met 3D gel

De zeem is wat dunner en daarom minder geschikt voor lange fietstochten. Ook deze fietsonderbroek kan je zonder zorgen en vol vertrouwen dragen onder om het even welke casual of sportieve kledij. Door de dunnere zeem valt het helemaal niet op dat je een fietsonderbroekje draagt.

Net als de andere Hooff fietsonderbroeken kan je deze onderbroek verkrijgen van maat S tot 3XL. Deze fietsonderbroek is geschikt voor dames en heren die graag een kort of middellang rondje fietsen. De fietsonderbroek is verkrijgbaar in het zwart. De pasvorm valt groot. Ook bij deze fietsonderbroek is een maatje kleiner mogelijk de betere keuze.

Samengevat

Dunne zeem met 3d padding

Unisex model

Elastische elementen voorkomen dat de broekspijpen omhoog kruipen

Verkrijgbaar in het zwart van maat S tot en met 3XL

Geschikt voor korte en middellange fietstochten

Hooff fietsonderbroek met zeem getest

Deze fietsonderbroek werd door een ander teamlid getest tijdens een wat langere fietsrit. De fietsonderbroek en de zeem voelden bij vertrek erg comfortabel aan. Helaas werd dat gevoel wat minder na verloop van tijd.

Hooff fietsonderbroek met zeem
Verschil tussen de dames zeem en de unisex zeem

Om echt lang en comfortabel te kunnen fietsen is de zeem toch net iets te dun en kies je beter voor een Hooff fietsonderbroek met de dikkere 5D zeem. Voor woon-werk verkeer, een kort uitstapje (met wat tussenstops) is deze fietsonderbroek dan wel weer uitermate geschikt. Mede doordat de fietsonderbroek niet opvalt onder gewone kledij.

Hooff fietsonderbroek met 5D gel

Net als de PRO fietsonderbroek heeft deze Hooff onderbroek de dikkere 5D padding met schokabsorptie. Daardoor is deze uiterst geschikt voor langere fietsritten en tochten op onverhard terrein.

Hooff fietsonderbroek met 5D gel

De 5D gel padding absorbeert niet alleen obstakels, putten en hobbels maar is ook erg ademend en vochtregulerend. Je kan deze fietsonderbroek zonder problemen een hele dag dragen.

De anti-slip laag voorkomt glijden op het zadel. Daarnaast is de fietsonderbroek aansluitend en blijft deze goed zitten mits je de juiste maat draagt. Deze fietsonderbroek valt wat groter. Kies daarom een maatje kleiner dan jouw normale maat.

Deze fietsonderbroek kan je ook in mint-kleur (zie verder) verkrijgen. Net als de andere Hooff fietsonderbroeken is deze onderbroek beschikbaar van maat S tot en met 3XL.

Samengevat

Ventilerend, ademend en uitstekende vochtafvoer

Dikke 5D padding

Unisex model geschikt voor langere fietstochten op elk terrein

Verkrijgbaar in zwart

Ook in grote maten te verkrijgen (maat S tot en met 3XL)

Hooff fietsonderbroek met 5D zeem getest

Deze fietsonderbroek heeft ondergetekende zelf getest tijdens verschillende lange ritten met de mountainbike. Net als bij alle soorten kleding is de juiste maat natuurlijk erg belangrijk en dat is bij deze fietsonderbroek niet anders.

Hooff fietsonderbroek met zeem 5D gel dames en heren

Met het juiste maatje om je billen voorkom je dat de zeem heen en weer kan schuiven of bewegen en daardoor schuurplekken of irritatie kan veroorzaken.

De zeem zorgde gedurende al de ritten voor een comfortabel gevoel tot op het bittere einde. In geen enkel geval was er sprake van zadelpijn of ongemakken. De broek bleef altijd mooi op zijn plaats zitten, zakte niet af of kroop niet omhoog.

Ook bij warmere temperaturen en intensievere passages waarbij wel wat zweet aan te pas kwam bleef de fietsonderbroek comfortabel. Zweet en vocht werd goed afgevoerd en de broek voelde zeker niet overdreven klammig aan bij thuiskomst.

De schokabsorptie die de zeem biedt werk ook naar behoren. Ruw, ruig en technisch terrein is geen enkel probleem wanneer je deze zeem rond je billen hebt zitten. Dit gevoel herhaalde zich keer op keer en na verschillende ritten is mijn menig hierover nog niet veranderd. Kortom een prettige fietsonderbroek van zeer goede kwaliteit!

Hooff fietsonderbroek dames mint

Deze mint-kleurige fietsonderbroek van Hooff is rekbaar, zacht en heeft erg stevige stiksels en een elastische beenopening. De 3D zeem is van hoge kwaliteit, sneldrogend en goed schokabsorberend voor een comfortabel gevoel tijdens het fietsen, ook offroad.

Hooff fietsonderbroek dames mint

Deze fietsonderbroek kan je perfect dragen onder je casual of sportieve kledij. De fietsonderbroek is verkrijgbaar van maat S tot en met XXXL en valt normaal.

Samengevat

Ventilerend, ademend en uitstekende vochtafvoer

3D padding van hoge kwaliteit

Dames model geschikt voor langere fietstochten op elk terrein

Verkrijgbaar in mint kleur

Ook in grote maten te verkrijgen (maat S tot en met 3XL)

Wij kregen vier Hooff fietsonderbroeken gratis toegestuurd op de redactie om ze te testen en er iets over te schrijven. De testpersonen hebben hun eerlijke mening gegeven over deze fietsonderbroeken. In geen geval zijn er meningen opgelegd door Hooff Retail, de verdeler van deze fietsonderbroeken.